A GHOST több, mint 20 éve épít kerékpárokat. De mi teszi különlegessé ezeket a többiekkel szemben? Mindegyik GHOST kerékpárnak megvan a saját, meghatározó egyénisége. A belépő szintű, könnyen kezelhető és az agresszív hegyi bringáik közt számos árnyalat van, de az eltérés csak a szögekben, milliméterekben és rugóútban mérhető. Fejlesztőik tapasztalt kerékpárosok a sport minden érájából, minden általuk gyártott kerékpár hordozza ennek lenyomatát. Tehát ami mássá teszi őket, az az a tény, hogy szenvedélyük a karakteres kerékpárok építése, mintsem a bevált sablonok használata.

 Ghost történelem

Ghost bringa, kerékpár
Ghost bringa, kerékpár

Ghost vállalatot két fiatal kerékpár-rajongó alapította, Uwe Kalliwoda és Klaus Möhwald, az észak-bajorországi Waldsassen-ben. 1993 óta fejlesztenek és gyártanak kiváló minőségű kerékpárokat a profi versenyzőknek és hobbi kerékpárosoknak egyaránt. A kínálatban megtalálhatóak természetesen a hegyi, országúti és túrabringák is, mindamellett komoly hangsúlyt fektetnek az E-bike szegmensre is. A GHOST elkötelezett támogatója a sportnak. Női versenycsapata a nemzetközi mezőnyben rendre az élen teljesít, de az extrémebb szakágakban nem kisebb névvel dolgozik együtt, mint Tomáš Slavík.

A cég dinamikusan növekszik, mára összesen 335 főt foglalkoztat, ebből 135 még mindig Waldsassenben dolgozik, de már egy új, modern gyáregységben. A cég hollandiai, spanyolországi, dél-koreai, dél-kínai és tajvani üzemei mellett a németországi gyártásra fókuszál, amely teljes kapacitásának 70%-át adja. 2008-ban a Ghost az Accel Group tagja lett, de az alapok maradtak, úgy döntöttek, hogy bíznak az eddigi vezetésben, ezért a vezérigazgató Uwe Kalliwoda maradt.

Kutatás és fejlesztés

Minden kerékpár mögött bonyolult és összetett fejlesztési folyamat áll. Gyakran hónapokig finomhangolják a legapróbb részleteket, amíg minden tökéletes nem lesz. A fejlesztés alapja a tervezés, a funkcionalitás és az ötletesség.

Fejlesztőik tapasztalt mérnökök, de ennél fontosabb, hogy szenvedélyes bringások. Sokak versenyeznek közülük Cross Country-ban, 4X-ban és az Enduro Word Series-ben. Ezért tudják mi kell egy ösvényen, mi az ami ténylegesen működik. Minden fejlesztés egyedi ötleten és inspiráción alapul. Ez egy kezdeti vázlaton megformálódik, majd 3D-s vizualizációk és szimulációk segítségével készül számítógépen. Az első prototípusokat ezután saját laborban tesztelik. Ez  szükséges ahhoz, hogy termékeik tartósságát és biztonságát garantálhassák. A folyamat utolsó lépése: a prototípusok elhagyják a labort, és a csapatok versenyzői éles körülmények között tesztelik őket. A mérnökök ezeket a gyakorlati tapasztalatot közvetlenül a fejlesztési folyamatba építik be, hogy végül olyan kerékpárok szülessenek, amelyekkel a használóik elégedettek lesznek.

Copyright © 2024 Bringabolt.com
magnifiercrossmenuchevron-down
0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a boltba
   Szállítási díj kiszámítása
   Kupon érvényesítése
   Elérhető kuponok
   0yphet07 Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2hhquhbh Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2q1faads Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2q8uw6vc Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2uq7hgyo Szerezd meg a 10% kedvezményt