Hogyan válasszuk ki a helyes vázméretet?

 2021.03.17.

Hogyan válasszuk ki a helyes vázméretet?   A kerékpár vásárlás egyik sarkalatos pontja a vázméret kiválasztása! Tapasztalataink alapján, nem szabad elveszni a gyártók által megadott vázméret táblázatok rengetegjében, ugyanis a testi arányok nem egyformák azonos magasságnál sem. Ha vázméret táblázatok alapján választunk, akkor arra mindenképp figyelni kell, hogy a konkrét kerékpárhoz tartozó adatokat nézzük, természetesen […]

Hogyan válasszuk ki a helyes vázméretet?

 

A kerékpár vásárlás egyik sarkalatos pontja a vázméret kiválasztása!

Tapasztalataink alapján, nem szabad elveszni a gyártók által megadott vázméret táblázatok rengetegjében, ugyanis a testi arányok nem egyformák azonos magasságnál sem. Ha vázméret táblázatok alapján választunk, akkor arra mindenképp figyelni kell, hogy a konkrét kerékpárhoz tartozó adatokat nézzük, természetesen azon a gyártón belül, mert kerékpár kategóriák közt is lehetnek különbségek, tehát egy M-es terepkerékpár, nem biztos hogy megfelel egy M-es túrakerékpárnak ugyanannál a gyártónál! Márkák közti különbségekre pedig abszolút esélyes, hogy két gyártó pl.: M-es túrakerékpárja teljesen eltérő magassághoz ajánlott! Ha van lehetőségünk, mindenféleképpen próbáljuk ki a kiválasztott bringát, ekkor a legnehezebb hibázni!

Hogy veszem észre, hogy a kiválasztottam nem az én méretem?

 

1j9mml 

 

Ha nagy nekem a váz, valószínűleg ütközésig levan engedve a nyereg, és még úgyis ’’pipiskedni’’ kell, hogy leérjen a láb.

Ha kicsi nekem a váz, akkor valószínűleg túlságosan ki van húzva a vázból a nyeregcső, de ez néhány gyártónál megtévesztő lehet, mivel egyre több bringát próbálnak minél

 nagyobb magasság tartományba használhatónak gyártani, ami azt jelenti, hogy vastagabb nyeregcsővel tervezik a kerékpárt, hogy az a vázból kihúzva elbírja a terhelést.

Hölgyeknél gyakori probléma, hogy a biztonságra hivatkozva magasságukhoz nem illő túl alacsony kerékpárt választanak, vagy éppen ragaszkodnának a szerintük megfelelőhöz, akkor is, ha egyértelműen látszik, hogy nem ideális a vázméret. Miért jelent ez problémát?

Ha maximálisan kihúzott nyeregcsővel is teli talppal le tudjuk tenni a lábunkat a kerékpáron ülve, az azt jelenti, hogy tekerés közben nem tudjuk kinyújtani a lábunkat, ekkor fogjuk elkoptatni a térdünket! Hosszú távú tekerésnél pedig egyre kényelmetlenebbül érezzük majd magunkat a kerékpár számunkra nem megfelelő arányaitól!

Hosszabb nyeregcső?

Nem megoldás, a kerékpár arányai megmaradnak, és a túlzottan kihúzott hosszabb nyeregcső az erőkar miatt kárt tehet a vázban, vagy éppen eltörhet!

Amennyiben nem biztos a helyes méretben nyugodtan keressen fel minket.A több ezer eladott kerékpár után szinte biztos megtudjuk állapítani a jó méretet.

Kapcsolódó cikkek

Copyright © 2024 Bringabolt.com
magnifiercrossmenuchevron-downarrow-down
0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a boltba
   Szállítási díj kiszámítása
   Kupon érvényesítése
   Elérhető kuponok
   0yphet07 Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2hhquhbh Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2q1faads Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2q8uw6vc Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2uq7hgyo Szerezd meg a 10% kedvezményt