5 tipp a biztonságos városi bringázáshoz

 2018.01.30.

Kiemelkedően fontos a biztonság a kerékpáros közlekedésben. Fontos, hogy mindig maximálisan odafigyeljünk egymásra

Kiemelkedően fontos a biztonság a kerékpáros közlekedésben. Fontos, hogy mindig maximálisan odafigyeljünk egymásra. Hogy megelőzzétek az esetleges baleseteket a következő néhány dologra nagyon figyeljetek oda….

1.       Mindig figyelj a környezetedre

Fontos, hogy ne csak az utat figyeld magad előtt, hanem részletesen figyelj a környezetedre. Figyelj a csúszós aknafedelekre, törött üvegdarabokra, kátyúkra és az út szélén parkoló autókra. Soha ne hagyatkozz csak a hallásodra, mindig nézz hátra a vállad fölött és győződj meg róla, hogy biztonságban vagy!

 

2.       Számíts a veszélyre

 

„Mindig számíts a legrosszabbra” – szóval mindig ügyelj a fékekre, hogy veszély esetén a legrövidebb legyen a reakcióidőd. Mindig legyél felkészülve mindenre, így nagyobb eséllyel tudod kivédeni az esetleges incidenseket.

 

3.       Tökéletesítsd a képességeidet

A városi bringázás közben az egyik legfontosabb tényező a magabiztosság. Gurulás közben jelezni anélkül, hogy elvesztenéd egyensúlyodat vagy uralmadat a bringa felett mindenképpen szükséges annak érdekében, hogy biztonságban tudj közlekedni a városi forgalomban. Fontos, hogy a forgalom résztvevői számára kiszámítható legyél, csak így fogják tudni, hogy mit csinálsz.

 

4.       Használd az ideális pozíciót az úttesten

 

Szintén fontos, hogy az úttest azon részén kerékpározz, ami kerékpározásra alkalmas és biztonságos is egyben. Ne bringázz az útpadkán, a vízelvezető zónában vagy túl közel az út szélén parkoló autók „ajtó zónájához”. Soha ne tekerj túl közel teherautókhoz, különösen kereszteződésekben, és különös óvatossággal közelítsd meg a villamossíneket.

 

5.       Kommunikálj a forgalomban résztvevőkkel

 

A KRESZ minden, a forgalomban részt vevő járműre vonatkozik a biztonságos közlekedés érdekében. Természetesen a szabályok mellett sok más, nem verbális kommunikációs lehetőségünk van. Magabiztos jelzések, körültekintő bringázás és a lehetőség szerinti szemkontaktus nagyon sokat segíthet!

Kapcsolódó cikkek

Copyright © 2024 Bringabolt.com
magnifiercrossmenuchevron-downarrow-down
0
  0
  Kosár
  A kosár üresVissza a boltba
   Szállítási díj kiszámítása
   Kupon érvényesítése
   Elérhető kuponok
   0yphet07 Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2hhquhbh Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2q1faads Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2q8uw6vc Szerezd meg a 10% kedvezményt
   2uq7hgyo Szerezd meg a 10% kedvezményt